U bent hier

Home

Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 571 van /data/sites/web/consultrixbe/www/includes/menu.inc).

De grondslag van het internet is ARPANET.  Dit netwerk werd in 1969 opgericht door het minsterie van defensie in Amerika.
 
In 1983 stapte men over naar TCP/IP als standaardprotocol om computers en servers met elkaar te laten praten.  Tot op heden wordt deze technologie, dit protocol nog steeds gebruikt. 
 
Het was pas in 1993 dat men het internet open zette voor particulieren en bedrijven.  Het gebruik nam sindsdien explosief toe.  Het duurde nog tot 1996 vooraleer het internet (toen ook wel het world wide web - www - genoemd) bekend werd onder bedrijven en particulieren. 
 
Na de inbelmodems (analoog en digitaal) kwam er breedband en intussen zit quasi iedereen wel op de één of andere manier op het internet (werk, hobby, sportclub, opzoekingen, bankieren, reizen plannen, sportuitslagen bekijken, kranten lezen, muziek downloaden, de kinderen volgen via Facebook, ... ).
 
De laatste jaren is de term CLOUD hoe langer hoe meer in de spotlight gekomen.  Aan de basis is dit een afgeleide voor "het internet" en in praktijk worden de termen wel eens door mekaar gebruikt.
 
Hoedanook, Consultrix heeft de boot van het internet of de cloud niet gemist, integendeel, we zitten er zelf als bedrijf volledig mee verweven. 
 
Naast onze DaaS (Desktop as a Service) oplossing, OfficeByWeb, bieden we nog een heel aantal diensten die internet based zijn.